Sånn er Jeg og Sånn er Det - Animasjoner du kan bruke.

Når du begynner på skolen og har en funksjonsnedsettelse, eller en diagnose, kan det hende at du har lyst til å fortelle om det til klassen. Det kan være fint at de får vite litt om det slik at alle ikke trenger å spørre og lure. Og etterpå vil kanskje noen i klassen din også kunne forklare videre til andre barn på skolen som kanskje også lurer litt?

I «Sånn er Jeg og sånn er Det» serien møter vi mange barn som forteller om seg selv. En av dem er Magnus. I hans episode forteller han og mamma til klassen om Tourettes Syndrom som Magnus har.

De gjør også mange smarte ting først som kan være lurt å tenke på:

  • Jeg skal fortelle klassen

  • Sammen med... mamma, pappa, en lærer?

  • Planlegg hva dere skal si

  • Skriv notater – kanskje lage en presentasjon?

  • Lurt å finne ut mer først

  • Jo mer du vet... jo lettere er det å fortelle

  • Klar for klassen

  • Det føles bra etterpå

Her ser du Magnus forteller for klassen.

Hvis du vil ha en framføring for klassen så har vi laget ti nye animasjonsfilmer om ti ulike diagnoser & funksjonsnedsettelser. De kan du laste ned her og bruke så mye du vil i din egen presentasjon.

icon-play

Svaksynt

icon-play

Dysmeli

icon-play

Tuberøs Sklerose

icon-play

Cerebral Parese

icon-play

Allergi

icon-play

Epilepsi

icon-play

Osteogenesis Imperfecta

icon-play

Nyresykdom

icon-play

Fibrøs Dysplasi

icon-play

Diabetes

Her er det flere animasjoner fra "Sånn er Jeg..." serien. Disse er hentet fra noen av episodene. Last ned og bruk disse også hvis du vil. Disse tegningene er tegnet av hovedpersonen i episoden. «Spalte...» animasjonen er tegnet av Marius som også har tegnet de nye animasjonene. Se serien her.

icon-play

Tourettes Syndrom

icon-play

ADHD

icon-play

Alopecia Areata

icon-play

Prader Willi Syndrom

icon-play

Atopisk Eksem

icon-play

Klumpfot

icon-play

Albinisme

icon-play

Blødersykdom

icon-play

Leddgikt

icon-play

Spalte I Leppe

icon-play

Cøliaki

icon-play

ADHD


Det er Magnus som leser fortellerstemmen på alle disse nye animasjonsfilmene. Nå er han blitt 11 år (2022) og går på teater. Her ser du ham og Halstein som har mikset all lyden på alle episodene i serien.
Det er Mauris som har laget tegningene til disse animasjonene. Han var med i den aller første episoden av «Sånn er Jeg...». Han tegnet da også. Teater har han også holdt på med.
Nå er han blitt 21 år (2022) og studerer filmproduksjon. Her er han sammen med Nosayba som var med i sesong 4 av serien. Hun var faktisk ikke født da Marius var med i første sesong i 2010.

«Sånn er Jeg og sånn er Det» serien er laget av Bivrost Film, og disse ti nye animasjonsfilmene er laget i samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og de er finansiert av Stiftelsen Dam.